Yaklaşan kış mevsiminin hafiften yüzünü göstermeye başladığı bugünlerde, ev sakinlerini yüksek yakıt faturası korkusu sardı. Elektrik ve doğalgaz birim fiyatlarına gelen zamlarla birlikte önümüzdeki kış gelecek fatura bedelleri geçen yıla göre ciddi artış gösterecek.

Her yıl sonbahar aylarında, kışın yaklaşıyor olması insanları ürkütüyor. Özellikle sera gazı salımları ve küresel ısınma gibi çevresel etkenlerle tabiri caizse “ayarları değişen” mevsimler nedeniyle bahar aylarının doğru düzgün yaşanmadan, yazdan direkt kışa geçilmesi çoğu kişiyi hazırlıksız yakalıyor. Bina sakinleri tarafından her yıl çeşitli sebeplerle ertelenen ısı yalıtımı uygulamasının yokluğu maalesef böyle zamanlarda büyük pişmanlığa dönüşüyor. Kış ayları dışında rahatsız etmeyen faturalar, kış geldiğinde ise artan tüketimlerle cep yakar hale geliyor. Bunu önlemenin yolu ise ısı yalıtımı yaptırmaktan geçiyor.

Yalıtım denince akla ilk gelen ısı yalıtımı uygulaması sadece kışın önemseniyor. Ancak ısı yalıtımı yaşam alanlarımızı kışın sağlıklı bir şekilde sıcak, yazın ise yine aynı şekilde serin tutarak; kışın ısıtma yazın da soğutma giderlerinden tasarruf etmemizi sağlıyor. Sıcak havalarda maalesef akla gelmeyen ısı yalıtımı, kış gelirken birçok kişinin derdi oluyor. Türkiye’deki binaların %85’inin yalıtımsız olduğu düşünüldüğünde, neredeyse her ay doğalgaza gelen zamlar yüzünden kabarık gelecek faturalar bu yıl vatandaşın belini bükecek gibi duruyor.

İyi malzemelerle yapılan bir ısı yalıtımı uygulaması ile enerjiden %60’lara kadar tasarruf etmek mümkün oluyor. Ancak buradaki en önemli nokta; uygulamada kullanılan tüm malzemelerin kalite standartlarına uygun, garantili markalardan seçilmesi gerekliliği. Kullanılan malzemelerin markası kadar uygulayıcının da önemli olduğu yalıtım uygulamalarında, uygulayıcı bayiyi seçme konusunda mutlaka üretici firmalardan yönlendirme ve referans alınması gerekiyor. Aksi takdirde harcanan para ve emeğin karşılığı hakkıyla alınamıyor.

Eryap Loading
Basarili
Basariyla tamamlandi.
Uyari
Bir uyari ile karsilasildi.
Hata
Bir hata ile karsilasildi.

Duis aliquet egestas purus in blandit. Curabitur vulputate, ligula lacinia scelerisque tempor, lacus lacus ornare ante, ac egestas est urna sit amet arcu. Class aptent taciti sociosqu ad litora ade torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos.

Sed molestie augue sit amet leo consequat posuere. Vestibul ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere ile cubilia Curae; Proin vel ante a orci tempus eleifend ut.